TiszapART TV

Műsorainkról

Heti Közélet
A Heti Közélet magazin Szeged város és környékének kulturális és társadalmi eseményeiről számol be heti rendszerességgel. A minden kedden 19 órakor adásba kerülő műsorban helyet kapnak a város életét érintő rendezvényekről, fórumokról, könyvbemutatókról, kiállításokról, konferenciákról szóló tudósítások, megszólalnak benne a közélet, a civil szféra, a kultúra, a művészet és a tudomány képviselői. A Heti Közélet televíziónk legrégebbi műsora, amely több mint 12 éve szolgálja a nézők igényeit.

Rovatai:

  • Identitás: hagyományőrzéssel, helytörténettel, vallással kapcsolatos témák
  • Jeles napok: tudósítások egy-egy évfordulóról, ünnepről, megemlékezésről
  • Kultúra: minden, ami zene, színház, irodalom, képzőművészet
  • Társadalom: különféle közösségekkel, gazdasággal, fejlesztésekkel kapcsolatos témák
  • Természet: fókuszban a környezetvédelem, az élővilág és a földrajz
  • Tudomány: oktatással, kutatással, innovációval kapcsolatos témák

NonStop
Televíziónk nagy sikerű ifjúsági magazinját fiatalok készítik fiataloknak, és mindazoknak, akik érdeklődnek az ifjúságot foglalkoztató témák iránt. Megszólalnak benne a kiemelkedő tudományos-, művészeti- vagy sportteljesítményt nyújtó fiatalok, és azok is, akik egy-egy érdekes hobbit űznek, vagy egy-egy kreatív ötlet megvalósításán dolgoznak. A műsorban bemutatunk fiatalokból álló közösségeket, ifjúsági kezdeményezéseket, ígéretes előadóművészeket, együtteseket. A beszélgetések mellett helyet kapnak benne az ifjúságot vonzó rendezvényekről való tudósítások.
A NonStop magazin készítésében fontos szerepet vállalnak az SZTE JGYPK SZTTK Televíziós műsorkészítő, illetve Komunikáció és média szakos hallgatói. Szép hagyomány, hogy minden évben a végzős évfolyam legrátermettebb hallgatói – mint a pART TV gyakornokai – veszik át a stafétát.

A magyarok cselekedetei – új folyam
A magyarok cselekedetei a TiszapART Televízió egyik legrégebbi műsora, amely néhány év kihagyás után 2017-ben indult újra. A műsorvezető és a meghívott vendégek minden héten egy-egy történelmi, kultúrtörténeti, művelődéstörténeti témát tárnak fel, illetve vizsgálnak meg különféle szempontok szerint.

Kultúrszoba
A műsorblokkban kulturális és közéleti tartalmak kapnak helyet. Ez a blokk teremt lehetőséget a „szomszédolásra”, arra, hogy kitekintsünk a térség társadalmi életére, akár a határon túlra is.

Tudásbázis
A műsorblokkban az élet különféle területein tevékenykedő személyek szólalnak meg a gazdaság, az oktatás, az egészségügy, a kultúra vagy a sport témájában. A műsor célja a tudáshorizont tágítása, azon témák árnyalása, amelyek nap mint nap foglalkoztatnak bennünket.

Nóta-parti
Szegeden komoly hagyományai vannak a magyarnótának és az operettnek. Kedvelői és művelői gondoskodnak arról, hogy a Tisza-parti városban rendszeresen felcsendüljenek a közismert dallamok. A nótadélutánokról nem hiányozhat a TiszapART Televízió sem. Felvételeinket hétről-hétre 30 percben láthatják, hallhatják kedves nézőink, természetesen vasárnap délben.