TiszapART TV

Magunkról

A TiszapART Kulturális Televízió 2004 novemberében jött létre. Műsorpalettáját elsősorban kulturális, tudományos-ismeretterjesztő és közéleti magazinműsorok teszik ki. Nem foglalkozik politikával, és szigorúan távol tartja magát a bulvártól. Célja, hogy bemutassa mindazokat az értékeket, amelyek körülvesznek bennünket. Küldetésként vállalja, hogy a neves művészek, nagy formátumú tudósok, a kultúra elismert egyéniségei mellett teret adjon azoknak is, akik nem állnak a rivaldafényben, de értékes és fontos munkát végeznek.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra a szellemi gazdagságra, amely itt, a Dél-Alföldön a történelmünkből, épített és természeti környezetünkből és az itt tevékenykedők áldozatos munkájából fakad. Műsoraink egy része Szeged művelődési- és közéletével foglalkozik, szoros kapcsolatot ápolunk a Szegedi Tudományegyetemmel. Fontosnak érezzük azonban a tágabb kitekintést, a környező települések, sőt, a hozzánk közel fekvő, határon túli területek értékeinek bemutatását is.

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy egy ilyen televíziónak van létjogosultsága, hiszen egyedi profilja révén a Szegeden és környékén műsort sugárzó televízióknál szélesebb palettán foglalkozik a kultúrával és a tudománnyal.

A TiszapArt Tv sugárzási lefedettsége: regionális, fogható a Szeged-Makó-Mórahalom körzetben, a Magyar Telekom és a Flip hálózatán. Nézettsége (hozzávetőleges adat): 40 ezer fő.