Aktuális műsor

Utána

Később

 
Nyomtatható verzió 

Főoldal
Műsorok
Archívum
Magunkról
Elérhetőség

Kultúrszoba
A műsorblokkban teljes terjedelemben rögzített tudományos és ismeretterjesztő előadásokat, konferenciaközvetítéseket, fórumokat tekinthetnek meg nézőink.

Heti Közélet
35 perces magazinunk az aktuális hét közéleti-kulturális eseményeiből válogat. A műsorban helyet kapnak a város életét érintő rendezvényekről, fórumokról, könyvbemutatókról, kiállításokról, konferenciákról szóló tudósítások, megszólalnak benne a közélet, a kultúra, a művészet és a tudomány képviselői.

Tudományra hangolva
Tudományos magazinműsorunk minden adásában három, a Szegedi Tudományegyetemhez kötődő kutatást, eredményt, tudományos műhelyt mutatunk be.

Oktatói portrék
A Szegedi Tudományegyetem jeles oktatóit, professzorait, kutatóit hívjuk meg egy portrébeszélgetésre, melynek során kirajzolódik a vendég pályafutása, tudományos munkássága, világnézete, hivatástudata, motivációi.

Diagnózis
Egészségügyi magazinunk idősebb a TiszapART Televíziónál, hiszen felelős szerkesztője, Szekszárdi Miklós 1998. március 8-tól készíti – néhány éve már itt, a TiszapART Televízió berkeiben. Olyan fontos és hasznos ismereteket kíván nyújtani a nézőknek az egészségügy területéről, amelyek segítségével egy laikus is tudhatja, mikor, milyen panaszokkal kell orvoshoz fordulnia. További információk: www.diagnozis.eu

Non-stop
Televíziónk nagy sikerű ifjúsági magazinját fiatalok készítik fiataloknak, és mindazoknak, akiket érdekel a hallgatói élet, akik szeretik a zenét, a koncerteket. Megszólalnak benne fiatal művészek, a népszerű, és az ígéretes zenei formációk tagjai. A művészet mellett a műsorban teret kap a mozgás, a sport is, de bemutatásra kerülnek olyan különféle, fiatalok által alkotott közösségek is.

Apszis
A 30 perces stúdióbeszélgetés vendégei a megyéhez, régióhoz kötődő építészek. Pacsika Emília textilművésznő szakavatott műsorvezetésének köszönhetően a kötetlen beszélgetés közben vendégének nem csak a pályafutása rajzolódik ki, de megismerjük elveit, világnézetét, hitvallását is, közelebb kerülve a kortárs építészet kihívásaihoz.

Tett-hely
A 35 perces portrémagazint Sándor János, kétszeres Jászai Mari-díjas rendező, érdemes művész hívta életre. Célja, hogy bemutassa a színházi-, az irodalmi-, a kulturális- vagy tudományos élet érdekes egyéniségeit. A közvetlen, baráti hangvételű műsorban országosan és világszerte elismert művészek, tudósok is szerepeltek már, akiket a stáb otthonukban, munkahelyükön, alkotóhelyükön látogat meg.

Nóta-parti
Szegeden komoly hagyományai vannak a magyarnótának és az operettnek. Kedvelői és művelői gondoskodnak is arról, hogy a Tisza-parti városban rendszeresen felcsendüljenek a közismert dallamok. A nótadélutánokról nem hiányozhat a Tisza pART Televízió sem. Felvételeinket hétről-hétre 35 percben láthatják, hallhatják kedves nézőink.

Teátrum
A műsorblokkban teljes terjedelemben rögzített színházi, vagy bábszínházi előadásokat, koncerteket, hangversenyeket tekinthetnek meg nézőink.

Kerengő - építészet szóban, képben
A 30 perces magazinműsor vendégei a megyéhez, régióhoz kötődő építészek, akik aktuális ügyekről beszélgetnek. A műsor Miért szép? rovatának keretében bemutatunk egy nem rég elkészült épületet is. A magazin szerkesztő-riportere Pacsika Emília iparművész.